Kom nærmere dig selv og din krop.​

Jeg tilbyder kropsterapi, coaching og privatundervisning i Tai Chi og Qigong. Redskaber til mærke dig selv dér hvor du er i livet lige nu. 

Kropsterapi

I den typiske behandling sætter vi os ned sammen og snakker lidt om, hvor du er i dit liv lige nu og om der er nogle særlige udfordringer, som du har lyst til at vi arbejder med. Det kan handle om fysiske problemer (“jeg har ondt i lænden”), ting der er svære i hverdagen (“jeg føler mig energiforladt og deprimeret”) eller et ønske om at se på nogle af dine grundstrukturerer (“jeg voksede op i en familie med meget vold og jeg vil gerne have hjælp til at integrere min oplevelse”). 

Når det føles rigtigt skifter vi fra samtalen til at “komme på briksen”. Du lægger dig i undertøj under et tæppe på og selve behandlingen starter. I en behandling benytter jeg mig af dybtgående massageteknikker, ledfrigørelse, åndedrætsteknikker, akupressur, zonepunkter mv. afhængig af hvordan jeg oplever din krop og dine spændinger. Undervejs i behandlingen er det muligt at vi vender tilbage til temaerne fra vores indledende samtale. 

Jeg arbejder med sammenhængene mellem mentale, fysiske og følelsesmæssige tilstande og hvordan disse spiller sammen med dit nervestystem.  Målet er at du får mulighed for at møde dig selv, får bedre forståelse for dine egne indre landskaber og kan finde mere ro med den virkelighed du står i. Min tilgang er baseret på nysgerrighed og nærvær, der giver dig plads til at være som du er og mærke dig selv, dine behov, dine grænser og dine længsler.

Efter behandlingen får du et par minutter til at ligge for dig selv og mærke efter mens jeg henter et glas vand og så har vi en kort samtale om behandlingen inden du skal ud i virkeligheden igen. 

Coaching

Mennesker har brug for at blive set, hørt og anerkendt. Jeg kan godt lide at se andre mennesker som træer. Hvis jeg se et træ der er lidt skævt i det og kun har blade på én side tænker jeg ikke at det er et dårligt træ, men derimod at det nok har fået meget vind eller på anden vis har haft nogle udfordrende vækstvilkår – og netop sådan er det jo også for mennesker. Vi er alle præget af vores fortid på godt og ondt og vi har alle brug for at blive mødt som vi er.

Min coaching giver dig mulighed for at udforske og skabe forandring i de elementer af livet, der virkelig betyder noget for dig. Sessionerne kan fokusere på et specifikt klart emne (“Jeg har svært ved at finde en kæreste”), udfordringer i hverdagen (“Jeg vil gerne have et bedre forhold til mine børn”) eller udforskninger, der orienterer sig mod de dybere lag i dit liv (“Mit liv er på alle måder perfekt, men jeg føler mig stadig  utilfreds”). Du er velkommen til at møde op, som du er, med et tema eller uden.

Min coaching er baseret på Circling og muliggør de samme overraskende opdagelser som dem, der opstår i Circling rummet når vi er nærværende med dét der er fra øjeblik til øjeblik. Det hjælper os med hurtigt at nå til sagens kerne og giver mulighed for, at dybt forankrede mønstre og overbevisninger kan undersøges. Sessionerne kan også bruges til at integrere oplevelser eller udforske eventuelle udfordringer, der er dukket op for dig gennem Circling.

Det handler om at støtte dig i at skabe forandring i dit liv. Som coach er jeg i den heldige rolle at jeg ikke behøver at være ekspert på andet end at være coach – du er jo eksperten på hvad der er vigtigt for dig.

Tai Chi og Qigong

Tai Chi og Qigong er praksisser, der handler om at bringe sig selv i balance. Det være sig helt konkret, som i at kunne balancere på sine to fødder og i en mere abstrakt forstand at kunne møde livets bevægelser uden kæmpe imod.  

I Tai Chi og Qigong arbejder vi med kropsholdning, afspænding, dit forhold til tyngdekraften, din kontakt til underlaget, sansning, sensitivitet og dét at stå i relation til omgivelserne. 

Det handler om at kunne stå fast og sætte grænser på den ene side og om at være responsiv og bevæge sig med dét, der kommer imod en på den anden side. 

Jeg har erfaring med mange forskellige stilarter og kan undervise i en række former og partnerøvelser. Men vigtigst af alt kan jeg demonstrere hvordan de grundlæggende principper om balancering af struktur og sensitivitet kan give sig til udtryk i kroppen. 

Min undervisning tager udgangspunkt i disse grundlæggende principper. Hvis du ønsker det underviser jeg gerne i Tai Chi former eller Qigong sæt, men min overbevisning er at du vil få mest ud af kontakt og partnerøvelser. 

Jeg tager privatelever, der ønsker at fordybe sig i kropslig praksis. Det er mindre vigtigt for mig om du i sidste ende ønsker at træne Tai Chi og Qigong så længe du er nysgerrig på hvordan principperne i disse praksisser kan bidrage til din væren i verden.  

Symptombehandling eller forebyggelse?

Det er min opfattelse at vores senmoderne livsførelse aflejrer sig i vores kroppe som spændinger næsten lige meget hvor nærværende og disciplinerede vi er i vores hverdage. Jeg tror at en god gang kropsterapi en gang om måneden er en af de største gaver vi kan give os selv. Her kan jeg godt lide den traditionelle kinesiske tilgang til medicin hvor man betaler sin læge når man ikke er syg og for at holde én rask istedet for at betale for symtombehandling.

Mange af mine klienter kommer først når de har et konkret kropsligt problem, står i en livskrise eller når de oplever at det begynder at være svært at have en sammenhængende hverdag. Og selvom kropsterapien kan bidrage til at lindre de umiddelbare udfordringer vil det på længere sigt ikke gøre en forskel med mindre du selv får kigget på de dybereliggende årsager til din lidelse. Det er grundlæggende set dig selv der skal gøre arbejdet. Jeg kan blot hjælpe dig med at se at der er muligheder for forandring.

Min erfaring er at et behandlingsforløb kan lindre eller transformere stress, lav energi, rygsmerter, hovedpine, depression, nakkespændinger, fordøjelsesproblemer, sexuelle problemer, angst, søvnproblemer og meget mere. Dertil kommer de længerevarende gevinster i form af opmærksomhed på dine egne mønstre, oplevelse af mere ro og balance og bedre kontakt til dit åndedræt.

Ofte kan det give mening at kombinere coaching og kropsterapi og i mange tilfælde også at bringe Tai Chi og Qigong i spil som redskaber til at opbygge en mere bæredygtig væren-i-verden. Hvis du bestiller et forløb, bestemmer du selv hvad vi skal bruge tiden på, når du booker den enkelte time. 

en session

En enkelt behandling eller samtale kan være rigtig fint hvis du f.eks. har brug for smertelindring eller blot er nysgerrig på hvad min tilgang kan gøre for dig.

Pris: 750,-

Forløb : 4 sessioner

Jeg anbefaler typisk et forløb på fire sessioner til klienter der er interesserede i at gå i dybden med et særligt tema eller en særlig problematik.

Pris: 2750,-

Forløb : 8 sessioner

Til klienter der ved at de er interesserede i fortløbende arbejde og udvikling over en længere periode er dette den bedste og billigste mulighed.

Pris: 5000,-

VBA forløb

Dette forløb er målrettet voksne børn af alkoholikere og har fokus på at arbejde med de særlige strategier og mønstre man oplever, når man vokser op med misbrug i familien.

Pris: 3600,-

Samtaler om dét, der virkelig betyder noget i livet.